bodypaintGalerie Borchgreve is in 2010 begonnen vanuit een persoonlijke passie. Na bijna 40 jaren overheids-dienst lonkte het perspectief om op een laagdrempelige manier te starten met een galerie en kunstuitleen. En dat in een tijdperk waarin veel galerieën zich door de kredietcrisis gedwongen zagen hun deuren te sluiten….

De uitdaging was dus om in de periode dat naamsbekendheid en omzet van de grond moest komen, de overhead laag te houden. Een fysieke galerie paste niet in dat plaatje…

Nadat www.galerieborchgreve.nl online de deuren openzette naar onze kunstcollectie, is in 2011 begonnen met het inrichten van lege etalages in Nuenen en Best. Toen in 2012 kunstuitleen De Krabbedans in Eindhoven werd wegbezuinigd, triggerde dat het plan om in de stad onze kunstuitleen te openen in leegstaande winkelpanden. Toch een fysieke galerie dus, maar met relatief lage kosten en de kans een groter klantenbestand op te bouwen.

In 2012 openden we onze PopUp galerie op Kleine Berg 76 te Eindhoven. De start was wat rommelig, net voor de opening werd in de kelder een wietkwekerij ontdekt. De straat werd afgesloten en op veilige afstand volgde ik de ontmanteling. Mijn winkelgevel haalde s’ avonds de uitzending in regionale media. Dus dat was dan wel weer …

popup emmasingelLege winkelpanden raken uiteindelijk verhuurd of verkocht. Dat betekende dat we vaak snel op zoek moesten naar nieuwe locaties. Onze PopUp galerie in Eindhoven werd steeds meer een reizend circus. Na Kleine Berg 76 volgde kort Grote Berg 33A, daarna lange tijd Kleine Berg 72. Tenslotte zaten we in 2016 en 2017 op Emmasingel 41. Het lukte eind 2017 niet meer om snel in de binnenstad een goede locatie te vinden voor de ruim 200 kunstwerken in onze collectie.

Omdat we in dat jaar privé verhuist zijn naar een plek in het centrum van Nuenen, ontstaat meteen het idee om onze woning wat aan te passen en van hieruit verder te gaan als huis galerieGalerie aan Huis. De kunst hangt in huis of is opgeslagen in depot. We verwachten in de 1e helft van 2019 exposities te gaan houden, en gaan binnenkort op vaste tijden open.

Onze depot-collectie zal verder voor medio 2019 in hoge resolutie en groot formaat te zien zijn op een touchscreen.

Nuenen, januari 2019

Gerard en Henny,